In je profiel beschrijf je meestal dat je een relatie wilt en geef je daarbij vaak aan wat voor een relatie je voor ogen hebt. De meeste singles schrijven dan iets als:
–    ‘een vriendschap om mee te beginnen, de rest zien we wel’
–    ‘ik zie een LAT-relatie als doel, mijn vrijheid is me lief’
–    ‘de toekomst vullen we samen in; laten we rustig starten met een mailtje’

Het lijkt misschien belangrijk om aan te geven wat voor een relatievorm je je voorstelt, maar dat blijkt in de praktijk niet het geval. Dit jaar bestaan we tien jaar en in al die jaren hebben we vele voorbeelden gezien die dat bewijzen.

Voorbeelden
Stel_huwelijk_2a
Een trouwkaart van een stel dat allebei in het profiel heeft staan een LAT-relatie te willen. Als we ze dan spreken blijkt dat ze gewoon elke dag bij elkaar willen zijn en het LAT-ten minder recht doet aan het gevoel dat ze bij elkaar hebben. Of de huwelijksaankondiging van een stel met ieder drie respectievelijk vier kinderen uit een eerdere relatie. Ook zij schreven in hun profiel dat ze pas wilden samenwonen als de kinderen uit huis zouden zijn. Nu vertelden ze ons op hun receptie dat ze samen een groot huis hebben gekocht waar elk kind z’n eigen plek heeft; de kinderen vinden het geweldig om nu bij elkaar te wonen en er zoveel maatjes bij te hebben. Ach, we kunnen nog vele verhalen vertellen. Allemaal laten ze zien dat de relatievorm vanzelf tot stand komt als het met elkaar klikt en dat die vaak heel anders is dan in het profiel op de site beschreven stond.

Wat schrijf je dan wel?
Veel leuker is het, om in je profiel te beschrijven welk gevoel je wilt ervaren in je relatie. Wil je bij het binnenkomen van je partner denken ‘hmmm, die hoort bij mij!’ of ‘Wow, dat is een lekker ding!’ ? Misschien ben je wel meer degene die het gevoel wil krijgen ‘we hebben het goed samen’ of ‘onze relatie is harmonieus’ of ‘we zitten op één lijn’.

Als je jouw gevoel bij een relatie via je profieltekst kunt overbrengen aan de lezer, dan gaat die zich onbewust verplaatsen in hoe het zou zijn om met jou samen te zijn. En zodra dan bij die lezer het gevoel ontstaat van ‘hmm, dat zou ik leuk vinden’, dán krijg je een contactverzoek. En dan ontdekken jullie samen wel hoe het verder gaat.